La Confederació Sardanista de Catalunya fa una crida solidària perquè els sardanistes aportin el seu granet de sorra per ajudar al poble de Ucraïna, actualment en situació de guerra. Així, la CSC insta als sardanistes a participar en la campanya benèfica plantejada amb la col·laboració de Open Arms. Més de 4,5 milions de persones han fugit de la guerra en busca de refugi, una emergència humanitària sense parangó a Europa des de la II Guerra Mundial. Per donar resposta a aquesta situació d’urgència la CSC demana als sardanistes participar en la cadena solidària formada per organitzar un corredor humanitari aeri. La campanya comença demà dimecres 14 de setembre a les 18:00h i conclou el dijous 22 de desembre a les 18:30h, quan es donarà a conèixer el donatiu fet per la gent.
Amb aquesta campanya, des de la CSC volem fer un pas més perquè la Sardana formi part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. La Sardana és un símbol compartit dins la cultura catalana i és la dansa nacional de Catalunya, però va molt més enllà de l’àmbit estrictament cultural. Per això volem traslladar el missatge al món sardanista que aquesta és una gran oportunitat per demostrar per què la Sardana mereix ser reconeguda per la UNESCO. A tots els sardanistes que ompliu amb il·lusió les places del nostre territori, a tots els compositors, a tots els músics i a totes les cobles que heu fet de la Sardana una forma de vida; demostrem per què la Sardana és més que un ball. Perquè la Sardana és un element de la nostra identitat com a país que transmet valors que traspassen les nostres fronteres. Demostrem que podem ser solidaris amb causes humanitàries i agafats de les mans, formem una rotllana i ballem amb orgull pel poble d’Ucraïna amb el donatiu que estigui al nostre abast.
La Confederació Sardanista de Catalunya és l’entitat que rep la donació econòmica de la ciutadania en aquesta campanya per donar suport als vols humanitaris que s’estan realitzant des del 12 de març amb la iniciativa de Open Arms. Gràcies a aquests vols humanitaris més de 1150 persones han estat traslladades a refugis d’acollida, majoritàriament persones d’edat avançada i mares amb nens i nenes petits. Actualment Open Arms coordina l’enviament terrestre de material sanitari d’emergència, productes de primera necessitat i aliments des de Barcelona amb la col·laboració de l’ambaixada d’Ucraïna a Espanya i diferents entitats del teixit social. El desig és pal·liar tot el possible les mancances que està causant la guerra a la població civil, la més afectada pel conflicte. Un cop finalitzada la campanya, la Confederació Sardanista de Catalunya entregarà la dotació aconseguida a Open Arms perquè segueixi operant en aquest conflicte.